Legendaarisella Arto Tolsa-Areenalla Kotkassa samana päivänä pesäpalloa ja jalkapalloa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla – onko Kotkassa ”intoa” pesäpallolle? – pesäpallossa oli paljon katsojia, mutta jalkapallo vielä veti paremmin satamakaupungissa

KOTKA. ARTO TOLSA-AREENA. PESÄPALLO JA JALKAPALLO. Kotkan legendaarisella jalkapallon pyhätössä Arto Tolsa-Areenalla pelattiin historiallisesti lauantaina 13.7.2019 samana päivänä jalkapalloa ja pesäpalloa.

Kotka on kuuluisa jalkapallokaupunki ja siellä on se kuuluisa Kotkan Työväen Palloilijat (KTP) ja seura kuuluu vielä Työväen Urheiluliittoon (TUL).

Sanonta on, että KTP:n peli ja sen tunnelma pitää jokaisen kerran kesässä kokea.

Juha ”Watt” Vainio: ” Kaikki huusivat että terveisiä Kotkasta, siellä kunnon kundia ei päähän potkaista..pelas Hamina tai Manse pee pee…”

Pesäpallo ei ole saanut juuri juuriaan Kotkaan: siellä on pesäpallon seura Kotkan Into. Innon pesäpallo on kuitenkin aivan harrastuspohjalla tyttöjen, naisten ja pesäpallokoulujen pohjalla. Missään sarjoissa ei Innolla ole joukkuetta.

Karhulan entisessä kunnassa (nykyisin Kotka), ei myöskään pesäpallo ole valtalaji. Lähellä on kuitenkin se KPL.

Haminan Palloilijat oli vienyt kotiottelunsa miesten Ykköspesiksessä 27 km:n päähän Kotkaan. Vastakkain olivat sarjan kärkijoukkueet Hamina vastaan Manse PP Tampereelta.

Samana lauantaina kohtasivat myöhemmin muutaman tunnin päästä myös samalla AT-Areenalla jalkapallon miesten Ykkösessä KTP ja AC Kajaani.

Molempien pelien sarjataso on toiseksi korkeinta tasoa Suomessa.

***

Löytyykö Kotkassa intoa pesäpallolle eri sarjatasoille ja myös katsojien osalta?

Haminan ja Tampereen pesäpallo-ottelua Kotkassa miesten Ykköspesiksessä oli seuraamassa peräti 1492 katsojaa, ja se on jo suuri määrä, verrattaessa jopa miesten Superpesiksen katsojamääriin.

Puhumattakaan samalla kierroksella Ykköspesiksen katsojamääristä: Sotkamossa Pöytyätä vastaan 183 katsojaa ja Laukaalla Vähäkyröä vastaan vähän 158 katsojaa.

Manse PP oli voittanut Haminan puhtaasti 0 – 2 ( 2-3,0-5)

JALKAPALLON YKKÖSEN kamppailussa KTP vastaan AC Kajaani, katsojien määräksi on ilmoitettu 2145. Se on myös tosi suuri määrä jalkapallon Veikkausliigan ja Ykkösen otteluihin yleensä verrattaessa.

Ottelun voitti AC Kajaani 0 – 2. Tärkeät pisteet Kajaaniin.

Kotkassakin riittäisi pesapallolle tilausta, jos vain joukkue saataisiin kaupungista vaikka aluksi edes Suomensarjan tasolle.

Kotka on palloilukaupunki jalkapallossa ja myös olisi pesäpallossa. Yhteensä katsoijia ollut näissä molemmissa peleissä yli 3600 katsojaa, mutta tosin pesäpallo vielä hävinnyt jalkapallolle 650:llä katsojalla.

***

EDIT pesäpallon katsojamääriä Kotkassa ehkä vähentänyt ennen ottelua rankkasade ja ehkä aikaisempi ajankohta ottelulle.  Pesäpallo-ottelu alkanut kello 13:00 ja jalkapallo kello 17:00 yleisöystävälliseen aikaan.

Miten vaikuttanee Arto Tolsan-Areenan nurmi pesäpallon pelaamiseen normaalien pesäpallokenttien sijasta!

 

IMG_20190505_133417.jpg
Viitekuva. ERKKI äimistelee.fi kuva-arkisto
IMG_20190712_153337.jpg
Kuvituskuva. ERKKI äimistelee.fi kuva-arkisto

ERKKI äimistelee.fi puolueeton verkkomedia

@erkki kovalainen / Hämeenkyrön Räpsä ja Parkunmäen Apassit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s