Antti Rinne: ”Nytpä pääseen tähän nappaamaan” – parantaako oikeesti yhteisöveron alennus ja pienyrittäjien arvonlisäverotuksen ylärajan nosto työllisyyttä ja verotuloja – hölyn pölyä toisaalta

KOTIMAAN POLITIIKKA. Demareitten puheenjohtaja Antti Rinne on antanut lausuntoja lihaverosta, metsien hakkuista ilmastonmuutoksessa, autojen päästöistä, Tampereen ja Helsingin välisestä nopean junayhteyden vähemmän tärkeydestä.

Niitä Rinteen lausuntoja on korjailtu oman puolueensa tahoilta ja itsekkin hän on muuttanut lausuntojaan. Mitä tuli väärin sanottua ja ei hän sitä tarkoittanut. Media ymmärtää tahallaan ajojahtina kaiken hänen sanomisensa väärin.

Vielä on viimeisenä tämä yhteisöveron alentaminen, että mitä mieltä hän yleensä oli asiasta.

Antti Rinne sanoi Ylen puolueitten puheenjohtajien vaalitentissä suorassa lähetyksessä 25.3.2019 selvällä suomen kielellä seuraavasti:

”Nytpä mä pääsen tähän hyvin nappaamaan, vastustin aikoinaan yhteisöveron korotusta eikun laskemista ja nyt jälkeenpäin on näyttätynyt että olin väärässä, se yhteisöveron laskeminen tuotti enemmän”

Videokaappaus siitä ja teksti jatkuu kuvan jälkeen. Nytpä mä pääsen nappaaman siihen veron nousemista ja laskemista. Video kääntyy oikein päin klikkamalla kuvaa.

Antti Rinne vastusti aikoinaan ”oppositiosta” omaa puoluettaan Jutta Urpilaisen kaudella hallituksessa, kun yhteisövero alennettiin 20:neen prosenttiin. Rinne myönsi Ylen tentissä, että yhteisöveron alennus oli hyvä asia, vaikka silloin hän oli vastustaessaan väärässä.

Suomen Kuvalehti [SK] kirjoittaa artikkelissaan 5.4.2019 otsikolla: ”Naiset riviin”

SK:n haastatelussa Rinne peruuttelee puheitaan ja sanoo: ”Olen edelleen sitä mieltä, että sitä ei [yhteisöveron alennus] ei olisi pitänyt tehdä. Se missä olen ollut väärässä on ollut se, mitä tuotolle tapahtuu, kun yhteiöveroa lasketaan. Olin siis väärässä, kun oletin, että verotuotto vähenee. Fakta on, että verotuotto lisääntyi, vaikka yhteisöverokanta alennettiin.

Tästä ei muuten ota selvää itse erkkikään..

Kuvakaappaus Antti Rinteen haastattetulsta Suomen Kuvalehdestä. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

IMG_20190405_175752.jpg
Kuvakaappaus Suomen Kuvalehdestä. Erkki äimistelee.fi

***

Yhteisöveron alennus ja pienyrittäjien arvonlisäverotuksen alarajan nosto – yrityksien päätarkoitus on tuottaa vain voittoa, eikä työllistää verokikkailuilla

Antti Rinne on myös kaikkien muitten puolueitten politikkojen lailla hehkuttanut samaa pienyrittäjien arvonlisäveron ylärajan nostamista 10 000 eurosta 30 000 euroon.

Tämä ei 30 000 euroa edes riitä ja pitää enemmän tasa-arvon vuoksi tukeutua veroprosentin alentamiseen tai nostaa alaraja suoraan 50 000:n euroon.

Täyttä potaskaa.

Jos yksittäinen pienyritys kilpailee ilman alvia, niin 1 – 2 työllistävää ihmistä suurempi  oleva yritys siinä rajoilla joutuu epäedulliseenpaan asemaan ja se tuottaa häiriöitä yritysten näkökulmasta.

***

Yhteisöveron alennus tuskin parantaa työllisyyttä ja vielä vähemmän verotuloja

 

Politikot silmät kirkkaina väittivät yhteisöveron alennuksen parantavan työllisyyttä. Arviot olivat jopa kymmenien tuhansien työllistämiseen yhteisöveron alentamisella. Ei ole siltä näyttänyt. Yhteisövero on osakeyhtiöstä tai muusta vastaavasta yrityksestä lopullisen tuloksen jälkeen maksettava vero valtiolle. Veroa laskettiin 24,5 prosentista 20:neen. Jos yritys 5 miljoonan euron liikevaihdollaan tekee tulosta 20 %:n katteella miljoonan. Silloin yritykselle laskenut vero antaa enemmän rahaa; 245 000 – 200 000 = 45 000 euroa. Tällä rahalla yritys palkkaisi yhden keskipalkkaisen työntekijän sivukuluineen. Tekeekö se sen. Ei! Sitä ei tosiaan usko äimistelemättä vanha erkkikään.

Yritykset ei ole tarkoitettu työllistämään, vaan tuottamaan omistajilleen voittoa. Kukaan ei palkkaa työntekijää työllistämisen vuoksi, vaan ainoastaan yritykselle voittoa tuottamaan. En tiedä mikä on keskimäärin 5 miljoonan liikevaihdon yritysten keskimääräinen tulos. Kaupan alalla paljon huonompi, jos yleensä jää mitään tulosta käteen ja joillakin tietotekniikan palveluja tuottavalla se voi olla parempikin. Tuo oli vain rautakanki-esimerkki asian ymmärtämiselle. Siitä voi mielessään suhteuttaa tähän suuremmat ja pienemmät yritykset.

Ilman yhteisöveron alennusta tilanne työttömyyden kannalta voisi olla tosin huonompikin. Hyvä jos yritys sen avulla kitkuttelee pahimman yli ja yritykset eivät siirrä toimintojaan ulkomaille. Se vaan ärsyttää, että kaikki poliittiset päätökset ”muka” tehdään työllistämisen kustannuksella! Olisi pitänyt vaatia hallitukselta allekirjoitetut ”paperit”, että yhtään irtisanomista ei tule ainakaan vuoden aikana. Veroa ehkä laskettiin pahimoiltaan. Olisi pudottaneet suoraan 10 % :n tai kokonaan nollaan tai yritys maksaisi veroa vain yrityksen tuloksesta ulos yrityksestä nostetusta rahasta. Sitten voisi alkaa vaatimaan politikoilta vastuuta.

Vielä video, jossa Antti Rinne sanoo lihojen verotuksesta, kyllä hän niitä soveltaa jälestä päin, mutta mahdoton on niitä on eritellä ja säänöstellä. Kirjoitus jatkuu vielä videon jälkeen.

***

EDIT  tämä ei ole minkään puolueen erikoistesti huono esimerkki, mutta esimerkki kuitenkin Suomen nykyisestä politiikasta. Oho’ JA kaskummaa..

Teksti jatkuu vielä viedon jäljiltä

 

 

EDIT: alkaa oikeesti säälittämään puoluettoman toimittajan näkökulmasta tämä Rinteen sooloilu monen hyvän  demari-kansanedustajan vuoksi eri maakunnista. Tosin tätä samaa hepreaa lyövät muutkin puolueet. Kuvakappaus Ylen videolta. Klikkaa.

@ERKKI äimistelee.fi

@erkki kovalainen @päätoimittaja

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s