Krista Pärmäkosken kirjallinen varoitus on riittävä, koska suuremmissakin kilpailuissa on Kainuussa suullisella varoituksella selvitty – henkinen juttu voi olla suurinta Pärmäkoskelle tässä tapauksessa

MAASTOHIIHDON  TD- ryhmä on antanut Krista Pärmäkoskelle kirjallisen varoituksen, koska hän tahallaan auttoi seurakaveriaan Ikaalisten Urheilijoitten Maaret Pajunojaa jatkoon maastohiihdon Suomen cupin perinteisen sprintissä.

Maastohiihdolla ei ole valtuuksia muuta,  kuin antaa Pärmäkoskelle vain huomautus tai varotus.  Tämä ei enää edellytä Hiihtoliiton johtokunnan tai hallituksen käsittelyä. Kilpailukiellosta voisi päättää ainoastaan Hiihtoliiton johto.

 Suomen Hiihtoliiton säännöt ovat  kuitrenkin yksiselitteiset.

Kohta 1.3.2. Suomen Hiihtoliiton sivuilta [kuvakaappaus]

Jatkuu kuvan jälkeen.

IMG_20181112_213541.jpg
Kuvakaappaus Suomen hiihtoliiton sääntöjen sivuilta

Veikkauksen vedonlyönti kohteessa on suurin juttu juridisesti, mutta sitäkään ei ole veikattu suurilla panoksilla.

Kirista Pärmäkoski katuu tekoaan ja tehnyt tämän ajattelematta koko asiaa.

Hiihtoliiton mielestä nämä säännöt kilpailukiellosta ja sopuhiihdoista ovat jo vanhoja nykyiseen aikaan verrattaessa ja niitä pitää muuttaa.

Toivottavasti Krista Pärmäkoski selviää tästä itse henkisesti, eikä se tuo hänelle paineita menestymiseen tulevaisuudessa. Häntä tarvitaan Suomen parhaana naishiihtäjänä.

Kirista Pärmäkosken saama kirjallinen varoitus on tässä tapauksessa riittävä rangaistus!

***

 SM-hopeamitalisti  Pasi Kallunki ei sopupeliin suostunut äimistelijälle Ässä-maastojuoksussa Kajaanissa – paljon suuremissakin kisoissa on Suomen Cupiin verrataessa varoituksia annettu ja Hannu Koivusalokin oli tässä kisassa mukana.

Jatkuu kuvan jälkeen.

IMG_20181112_132712.jpg
Kuvakaappaus Kainun Sanomien lehtileikeestä joskus vuonna 1998

Allekirjoittanut yritti sopia Kainuun Kunto-Ässien maastojuoksun viimeisessä sarjakilpailussa SM-50 km hopeamitalistia Pasi Kallunkia, että hän häviää minulle aikoinaan tahallaan.

Minun piti sijoittua vähintään kolmen sakkiin, että olisin voittanut koko Ässien sarjajuoksun, ja tämä Kallunki oli pahin uhka.

Kallunki ei suostunut sopimiseen, hän vetosi siihen, että hänellä on kohta kilpailukausi maastohiihdossa tulossa. En muista mitä tarjosin, varmaan jotain satasia..

Voitin kuitenkin tuon maastojuoksun ilman sopupeliä Kajaanin Vimpelin raskaalla pururadalla.

Kunto-Ässien seuran johto nuhteli minua suuresti tämän lehtiuutisen jälkeen suullisesti, ja tälläista ei enää saa tapahtua seuran maineen kannalta.

Suksen ostajat työpaikallani urheiluliikkeessä sanoivat, että eivät enää osta minulta  yhtään suksia, jos tällaistä vielä tulee ilmi jatkossa.

Kainuun Kunto-Ässien järjestämä juoksu-sarja oli aikoinaa kohta suurempi tapahtuma kuin nykyinen maastohiihdon Suomen Cuppi, koska Suomen Cupin päämies Hannu Koivusalokin oli tässä juoksussa mukana ja häivisi minulle selvästi.

@ERKKI äimistelee.fi

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s