Vuokatti Areenan hankkeen tilanne tällä hetkellä? – rakennustyöt piti aloittaa lokakuussa 2018 – valtiolta saatu tukea kierrättämällä ST1:n kautta 171 000 euroa

Mikä on Vuokatti Areenan hankkeen tilanne tällä hetkellä? Kahden jäähallin rakennustyöt piti aloittaa lokakuussa 2018 syksyllä.

KINUUN SANOMAT  kirjoittaa artikkelissaan 1. kesäkuuta 2018 otsikolla: ” Sotkamo aikoo sijoittaa miljoonan Vuokatti Areenaan”

Lehden mukaan Sotkamon kunta on sijoittamassa 1000000 euroa Kiinteistö Oy Vuokatti Areenaan sijoitetun vapaan pääoman rahastoon [*SVOP].  Lisäksi kunanhallitus aikoo esittää valtuustolle omavelkaista takausta 1,4 miljoonan euron lainalle.

Vuokatti Areenan hankkeen takana ovat Sotkamon kunta, paikallinen Osuuskauppa Maakunta ja Vuokatin Urheiluopisto. Sotkamo on siis sijoittamassa yhden miljoonan euron edestä Vuokatti Areenaan, jos muut kumppanit lähtevät  siihen mukaan.

KS:n artikkelin mukaan Vuokatti Säätiö on jo lupautunut lähteä mukaan. Tämä kuntakonserniin kuuluva Kiinteistö Oy Vuokatti Areena hakee omavelkaista takausta Vuokatti Areenan rakentamista varten otettavalle 4,2 miljoonan investointilainalle.

Jatkuu kuvan jälkeen.

IMG_20181113_210743.jpg
Kainuulaisen  Osuuskaupan Maakunnan pitäisi olla mukana hankkeessa

***

JOKAINEN KOLME OSAKASTA VASTAA 33,33 % OSUUDELLA KAIKESTA

Nähdäkseni tämä Vuokatti Areena- hanke menee näin: Sotkamon kunta, Osuuskauppa Maakunta ja Vuokatin Urheiluopisto panisivat rahaa kukin tähän hankeeseen sen yhden miljoonan aluksi alkupääomana.

Vuokatti Areenan kustanusarvio on 8,1 miljoonaa euroa.

Vähennettäessä tästä 8,1 miljoonasta eurosta tämä sijoittajien yhteensä 3 miljoonaa euroa, niin vielä jää 5,2 miljoonaa euroa kustannuksista katettavaksi vieraalla pääomalla ja mahdollisilla yksityisillä tuilla.

Kiinteistö Oy Vuokattti hakee kumppaneiltaan omavelkaista takausta yhteensä 4,2 miljoonaa euroa. [3 x 1,4 milj€= 4,2 miljoonaa].

Jos vähennetään 8,1  milj. kustannusarvio  – 3  miljoonaa kumpaneitten sijoituksest – 4,2 miljoonan takuulainat = 1miljoona jää vielä rahoitusta avoimeksi Vuokatti Aareenan -hankkeelle?

***

SOTAKAMON KUNTA MUKANA HISTORIALLISESSA PÄÄTÖKSESSÄ

YLE  uutisoi kirjoituksessaan 19.6.2018 otsikolla: ” Vuokatti Areena sai vauhtia Sotkamon kunnanvaltuustolta – ”Historiallinen päätös”

Sotkamon kunta on tällä päätöksellä lähtenyt mukaan miljoonalla eurolla Vuokatti Areenaan mukaan.

Sotkamon kunnan mielestä tämä on Vuokatin matkailuhistorian yksi suurimmista päätöksistä.

Sotkamo-lehti  on kirjoittanut jo 29.9.2017, että Vuokatti Areenan hankkeen koordinaattorina aloittaa 1.10.2017 alkaen Janne Leskinen, joka toimi Lahden MM-hiihtojen 2017 pääsihteerinä. Leskisen aika piti kestää 5 kuukautta 28.2.2018 saakka, ja vieläkö hän on mukana Vuokatin hankkeessa?

Lehti kirjoittaa vielä, että hanke toteutetaan Sotkamon kunnan alaisuudessa Kainuun Liiton myöntämän kehitysrahan turvin ja yhteistyössä Vuokatin Urheiluopiston ja Ossuskauppa Maakunnan kanssa.  Mikä on Kainuun Liiton myöntämä tuki, sen suuruutta ei löydy julkisesti.

***

YKSITYISELLE HANKKEELLE  EI MYÖNNETÄ VALTION TUKEA, MUTTA SITÄ SAATU KUITENKIN  KIERRÄTTÄMÄLLÄ 171 000 euroa

Keskustapuolueen kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva kirjoittaa sivuillaan 9.11.2018 otsikolla: ” Vuokatti Areena sai valtiontukea”

Jarva pitää kirjoituksessaan tärkeänä valtiolta saamaa tukea. Hanke on saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä energia tukea laiteinvestointiin, joka säästää energiaa ja on aiempaa ympäristöystävälisempää. Tuen saaja on ollut Vuokatti Areenan yhteistyökumppani ST1 Lähienergia Oy.

Kyseessä on ollut ei julkinen tuki suoraan, vaan mukana yritykseen kohdistunut tuki, koska tässä Vuokatin Areenan tapauksessa ei voi saada suoraan  tukea opetusministeriöltä, kun mukana hankkeessa on yksityisiä yrityksiä.

Alun alkaen kai pidettiin selviönä, että opetusministeriö tulee tähän mukaan ainakin  muutaman sadan tuhannen euron summalla.

Tuen suuruus on 171 000 euroa ST1:lle, ja se kohdistuu kahden kaukalon jäähallin jäähdytys- ja LVI-kokonaisuuden energian tehokkaaseen ohjaukseen. Mitenkä ja millä summalla on sitten tämä ST1 tässä mukana?

SVOP- rahasto on sijoitetun vapaan pääoman rahasto – sijoitus verrattavissa osakeantiin tai muuhun oman pääoman ehtoiseen rahoituksen hankintaan. Osakepääoman alentamiset voidaan merkitä SVOP-rahastoon. Varojen palauttaminen on myöhemmin helpompaa SVOP-rahastosta kuin osakepääomasta. SVOP-sijoituksella ei voi maksaa korkoa ja osinkoa.

Siis jotenkin tämä VSOP-rahasto on vapaampaa rahan käyttöä osakeanteihin verrattavissa, sieltä voidaan jakaa varoja osakkeille helpommin takaisin.

***

P.S mikä on siis nyt tilanne tässä Vuokatti Areenan hankeesssa, kun aikaisempien tietojen mukaan lapion pistot maahan ja kaivureitten tulo paikalle piti alkaa lokakuun aikana 2018. Arvioitu valmistuminen 2019 lopulla painaa jo kohta päälle..

IMG_20181113_192620.jpg
Viite-havaintokuvaa Vuokatti Areenasta

EDIT muokattu 14.11.2018 klo 7:04

Sotkamo-lehti otsikolla 12.11.2018 ” Vuokatti Areenan toteuttamiseksi etsitään vaihtoehtoisia rahoitusmalleja”

Aiemmin ilmoitetusta poiketen Areenan rakentamista ei aloiteta tämän vuoden aikana.[lehden artikkeli vain tilaajille]

@ERKKI äimistelee.fi @erkki kovalainen.fi

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s