YLEN pakkoverolla ja Suomen Hiihtoliitolla ei näköään ole enää mitään arpaa, osuutta ja sanomista miten maastohiihto näkyy nykyään ajallaan televisiossa – tekikö Heikkis Matti ja Kepa oikean ratkaisun?

Ennen sai Suomen Yleisradio näyttää mitä itse haluaa itsenäisesti milloin haluaa. Nyt ollaan kaiken kansainvälisen armoilla, ja siitä kärsii katsojat.

SUOMEN MAASTOHIIHDON SUOMEN CUP siirtyi perinteisestä ajankohdasta aikaisemmaksi, kun samaan aikaan pujotellaan maailman cupia Suomessa.

Ylen teleleviointi on ollut alustavasti syyllinen tähän, koska YLE hamuaa nyt kaikki mahdolliset talviurheilun kisat itselleen, vaikka nyt näyttää, että resurrit eivät heillä  edes siihen riitä.

Ketjureaktio on tästä syntynyt, kun näitä kisoja on palloteltu puolin ja toisin.

Ymmärrykseni  mukaan maastohiihdon Suomen cup joutui nyt nöyrtymään, ja siirtämään YLE:n televisoinnin vuoksi tämän kilpailun samaan aikaan Muonion Oloksen Tykkkihiihdon kanssa, joka on aina ollut Suomen maastohiihdon avaus kansainvälisesti viikkoa ennen Suomen cupin toista kilpailua.

Siis Levillä olisi pujoteltu samaan aikaan Maastohiihdon Suomen cupin kanssa, ja se ei YLElle sopinut.

Lisäksi tätä Levin aikatauluakin olisi muuteltu.

***

Suomen maastohiihdon pomo Mika Kulmala sanoo, että YLE ei ole missään tekemisissä tämän siirron kanssa. 

Mika Kulmala ILTALEHDEN uutisen 8.11.2018 mukaan sanoo: ” Yle ei ole tässä tapauksessa ”syyllinen”. Meillä ei ole heidän kanssaan sopimusta, vaan sopimuskumppanimme on SPORT & MEDIA, joka myös maailmalla enempi hallinnoi tv-sopimuksia”

Siis YLE tehnyt jonkun diilin suuremman kanssa, ja ei voi enää määrätä minne  kannattaa televiosion kameransa viedä eri urheilutapahtuimin.

***

Tekikö Matti Heikkinen ja Kerttu Niskanen oikean ratkaisun kilpailessaan kansainvälisessä kovassa seurassa Oloksella ja siellä on myös  mukana Kaisa Mäkäräinen?

Televisioinnin kannalta osa Suomen maastohiihtäjistä kansalliseen tasoon valitsi tietenkin Rovanniemen Suomen cupin, mutta kärkihihtäjämme Matti Heikkinen, Kerttu Niskanen kilpailee samaan aikaan Oloksella, jossa on myös mukana ilman pyssyä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.[luopiota]

Oloksella on mukana maailman huippuja venäläisiä hiihtäjiä myöten, ja Matti sekä Kerttu testaavat siellä kansainvälisen vauhdin, joka on oikea asia.

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen heitttää pyssyn selästään ja kilpailee kansainvälisen naisten tason kanssa Oloksella.

***

NÄKÖKULMA JA KOMMENTTI VÄÄRIN ÄIMISTELTY

Äimistelijän mielestä olisi kaikkien suomalaisten maastohiihdon kansainvälisten vähänkin huippujen maajoukkueen kera mennä Olokselle testamaan kansainvälinen kunto ja antaa kansallisen tason hiihtää Suomen cupia, joka on kuitenkin hyvä asia heille, että saavat olla teleleviossa esillä ja sen lisäksi lisätä maastohiihdon kiinostusta myös hiihdon harrastajien keskuudessa.

IMG_20180121_101508.jpg
YLEllä on ainakin hyvät asiantuntijat. Kuvakaapus Ylen liveltä

Mutta onneksi on Iivo mukana Rovanniemellä ja avaa siellä kautensa.

P.S aivan samaa missä kilpailee, mutta nyt pitää saada startteja, vaikka luonnon lumesta ei ole tietoakaan.

@ERKKI äimistelee,fi

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s