Yle pilaa liialla näyttävyydellään nuorten jääkiekon MM-kisat 2016 Helsingissä pikkuleijonien osalta! ?

Suomen Jääkiekkoliitto  sai uudeksi kumppanikseen verovaroin kustannettavan Ylen, nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskisoihin Helsingissä 2016 ja sen nyt kyllä huomaa! Yle jo menettänyt melkein kaiken talviurheilun lähetykset kaupallisille kanaville, mutta yrittää rääppiä jotain itselleen takaisin. Mikäänhän meille valittajille ei ole oikein: aikoinaan jääkiekko siirtyi melkein kokonaan MTV:lle ja sei ollut hyvä asia ja nyt takaisin paluu Ylelle ei ole taaskaan hyväksi!

Eikö maksullisten kanavien katsojamäärät kuitenkaan riittäneet Suomen Jääkiekkoliitolle ja paineita MTV:n sopimuksen purkamiseen tuli sponsoreiden taholta!

Käytännössä vuosi sitten tammikuussa, Jääkiekkoliiton ja Ylen välinen tehty  3 + 2 vuotinen sopimus tarkoittaa sitä, että kaikki muut jääkiekon lähetykset siirtyivät syksystä 2015 alkaen Ylelle, lukuunottamatta miesten jääkiekon MM-kisoja, joiden sopimus kestää MTV:llä vuoteen 2017 asti.

” Teemme tästä ison jutun”

Teemme tästä ison jutun, sanoi Ylen urheilun päällikkö Panu Pokkinen tuolloin tammikuussa sopimuksen julkaisun aikoihin. Isojuttu tosiaan jääkiekon lähetyksistä nuorten MM-kisojen kohdalta Helsingissä ainakin on tehty. Tuleeko jo tällä Ylen ylenmääräisellä liialla vouhotuksella liiankin suuri juttu ja paineita pikkuleijonien osalle tehdään näin liikaa..

Pikkuleijonien tulemista ja menemistä harjoituksiin ja peleihin on Yle seurannut liiankin tarkasti: katsokaapa nyt tätä, pikkuleijonat tulee nyt bussilla Areenalle. Tosiaan näytetään pikuleijonien poistumista bussista pitkään  ja vielä pukuhuoneissakin kamera on mukana. Päävalmentaja Jukka Jalonen vielä pelaajille yllätykseksi järjestänyt Teemu Selänteen aamuharkoille seuraamaan harjoituksia ja sekös vähintään paineita luo. Ilmeisesti Ylen ideaa tämäkin juttu ollut ja minä ainakin valmentajana häätäisin kaikki ylimääräiset ylet ja muut pois harjoituksia häiritsemästä.

Aloin jopa kaivata MTV:n ikäviä mainoskatkoja, noiden pöydän ympärillä viisaita kommentoijien sijasta!

Kaikkia pelejä ei Yle kuitenkaan raski näyttää, vaikka kotikisoissa ollaan. Kanadalaiselle toimijalle pitäisi ylimääräinen maksu maksaa, muista kuin jääkiekkoliiton kesken sovituista peleistä. Kuitenkin on vara toimittajia ja kommentaattoreita mielin määrin pöytien ympärille haalia ja Kaj Kunnas vielä kuiskuttelee lisäksi Areenan sokkeloissa väliin niitä näitä. Nuorten MM-kisoissa on mukana kymmenen maata ja ne televisoidaan 12:sta maahan.

Yle mielistelee liikaa jääkiekkoliittoa

Seuratessaan noita nuorten MM-kiekkoa, tulee väkisin mieleen, että Yle liikaa nyt kyllä mielistelee Suomen Jääkiekkoliittoa,  sopimuksen lakkariinsa saatuaan ( mitä liene sopimus maksanut ).

Niki Juusela hehkuttaa suomalaisten peliä, vaikka välillä ovat selvästi alakynnessä Venäjätä vastaan. Pitäisi kuitenkin selostajan olla aina puolueeton, joskin rivienvälistä saa suomalaisiakin kannustaa.

Suomen kyseenalaisessa maalissa, tuomareiden pitkän harkinnan jälkeen se oli  kuitenkin maali, eikä maaliratkaisu Juuselan mielestä. Joku kommentoi fb-sivuillaan, että päätuomaria Kummolaa ei tavoitettu ajoissa puhelimeen ja Kjalliskaan ei ollut paikalla!

Ylenmääräistä mielistelyä ja paineiden tekoa pelaajille on tämä ylenmääräinen Ylen anti kisoista. MTV kohta häviää Juhani Tammisen kukkakravatteineen tälle touhulle ja Antero Mertarannan puolueeton selostaminen voittaa Juuselan puolueellisen Suomen hehkutuksen.

Nähtäväksi jää mikä tulee pikkuleijonien mitalin väri olemaan nyt kotikisoissa? Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista, sillä jatkopeleihin jo näyttää pääsevän jr.leijonat jo pelkällä Valko-Venäjän voitollaan. Mikään muuhan ei kelpaa pikkuleijonille Ylen hehkutuksen perusteeella, kuin kultamitalit kaulaan jaettaviksi.

Venäjän pelin alussa Juusela ja kumppanit sanoivat, että tärkeää on voittaa Venäjä, jotta saamme vastaan toisesta lohkosta jatkossa Tanskan. Pelin lopussa kuitenkin oltiin jo sitä erimieltä, että aivan sama kuka tulee vastaan, sillä ”kaikki” on voitettava, jos kultaa meinataan voittaa..( tätäpä ei olisi äimistelijäkään ennen hokannut )

Liikaa noita maita näissäkin nuorten kinkereissä on mukana: Valko-Venäjän ja Sveitsin olisi voinut jättää kotiin harjoittelemaan, kuten Suomen mäenlaskijat ( mäkihyppääjät ) mäkiviikolta ja olisi saatu tiiviimpi turnaus ja Ylekin olisi voinut näyttää kaikki ottelut kisoista.

Ringetteä samaan aikaan Helsingissä

Kuinka moni tarkkaavaisista Karjalan ystävistä kotisohvilla on huomannut ( oluttahan MM-kisoissa ei saa viedä katsomoihin ja sitä ovat kanadalaiset äimistelleet ), että äimistelijän mielestä nuorten jääkiekon turnausta, suurempia kisoja pelataan samaan aikaan Helsingissä. Helsingissä on samaan aikaan ja samalla Helsingin jäähallillakin päällekkäin menossa naisten Ringetten MM-kisat.

Ringetten MM-kisoissa on mukana kahdeksan maata, mutta varsinaisen kullan rarkaisee vain kaksi maata: Suomen ja Kanadan naisten joukkueet ratkaisevat kullan kohtalon MM-tittelistä, paras kolmesta otteluillaan suoraan tasoerojen vuoksi. Tosin MM-taiston ”ulkopuolinenkin” sarja ohessa pelataan kaikkiaan kahdeksan maan kesken. Liian suuret mittasuhteet, suhteessa nämä nuorten jääkiekon MM-kisat ovat saaneet, vaikka kotikisoja pelataan ja tupa ollut täynnä Suomen peleissä ja katsojia Ylellä parhaillaan lähes miljoona katsojaa.

Pääsyliput Ringetteen vähän yli kymmenen euroa ja jääkiekon nuorten MM-kisoissa ovat ainakin Suomen peleihin, alkaen kolmestakymmenenstä eurosta. Yleisöä alkoi kuitenkin ylikalliista pääsylipuista huolimatta epäurheilijamaisesti  poistua kesken Venäjän pelin lopussa Areenan lehtereiltä, kuten katsojat yleensä Sotkamon Hiukan pesäpallostadionilta autoilleen ja auton nokka kohti Kajaania, jos Jymy on selvästi pelin lopussa häviöllä.

Pari ringetten MM-peliä kuitenkin näytettäneen ilmaiseksi joltain ringetten mm-kisojen omalta youtuube-kanavalta.

Seuraavat jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 2017 kaukana jääkiekon kehdossa Kanadassa: Montrealissa ja Torontossa. Sitä seuraavat ovat USA:ssa Buffalossa. Saa nähdä minkalaisen asiantuntija-raadin Yle lennättää sinne asti, vai kommentoitaanko niitä vain kotimaisemista Ylen studiolta.

Sittenhän ne vastat juhlat alkaa, jos pikkuleijonat sattuu vielä Helsingissä nyt maailmanmestaruuden voittamaan: turuilla ja toreilla tavatataan suihkulähteitten ääreällä, vaikka pakkasia on jo povattu eteläisenkin Suomeen asti. Toivottavasti näin kuitenkin käy, vaikka Yle koettaa kaikin tavoin estää kultajuhlat liian suurilla asettamillaan paineilla pikkuleijonia kohtaan.

Lopuksi vielä äimistelijä povaa, että miestenkin  jääkiekon MM-kisat palaa takaisin Ylelle MTV:ltä vuoden 2017 jälkeen ja silloin on Mertarannalla ja Tammisellakin kotiinpaluun aika…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s