@ PÄÄKIRJOITUS / 31.8.2014

Kaviaarin, vodkan ja timanttien pakotteet koskisi kaikkia suomalaisia

Poliitikot EU:ssa ja Suomessa muuttavat jatkuvasti lausumiaan Venäjän-pakotteiden suhteen. Välillä annetaan ymmärtää, etta uusia pakotteita ei enää tule ja nyt ollaan taas tekemässä listaa uusista pakotteista, joita Yhdysvallatkin näkyy tukevan. Pakotteiden listalle EU on jopa suunnitellut Venäjältä tuotavien arvotavaroiden asettamista. Se olisi erittäin huono asia varsinkin Suomelle. Suurin osa suomalaisista tienaa ministerin lausuman mukaan yli 2100 euroa kuukaudessa. Varsinkin kaviaari kuuluu näin suomalaisten jokapäiväiseen ruokapöytään ja kaviaarin loppuminen merkitsisi suuria muutoksia ruokailutottumuksiimme.

Vodkan tuonti ei niin haittaisi. Suomalaisen vodkan menekki kasvaisi ja se lisäisi kotimaista tuotantoa ja olisi kansantalouden kannalta hyvä asia. Timanttien tuonnin kieltämisen vaikutus koskisi erikoisesti Itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentin linnaan menijöitä. Ainakin kaviaarin ja timanttien tuontikieltoa Venäjältä ei pidä asettaa.

Suomen koripallojoukkue hävisi selvin numeroin Yhdysvalloille. Lehdet kirjoittaa murskatappiosta. Mikään yllätys se ei ollut, vaan aivan odotettu lopputulos. Veikkasin lopputuloksen kirjoituksessani 90 – 55 ja olin siinä vähän Suomea imarteleva. Tämä Suomen murskatappio ei tosin kerro koko totuutta. USA:n ranking-listan 100:skin yliopistojoukkue voittaisi Suomen selvästi! Tänään susilauma pelaa Ukrainaa vastaan. Lehdelle ei ainakaan ole tullut mitään tietoa EU:n pakotteista, että Suomen pitäisi myötätunnosta hävitä Ukrainalle, joten pelistä tulee tiukempi.

Ukraina – Yhdysvallat pelataan 4. syyskuuta. Jatkopaikan varmistanut Yhdysvallat saattaa siinä tukea EU:n pakotteita ja hävitä yllätyksellisesti Ukrainalle. Ainakaan niin suuri piste-ero ei tule kuin Suomen pelissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s