MURPHYN LAKIKAAN EI AUTA KORIPALLOILIJOITA!

Yhtä aikaa harvinaista herkkua on tarjolla suomalaisille. Samaan aikaan pelataan koripallon- ja lentopallon MM-kisoja, joissa molemmissa Suomi mukana. Pesäpallon loppuotteluja pelataan ja jääkiekkoilijat aloittavat pelinsä ligassa sekä Jokerit yrittää KHL:ssä. HJK jatkaa europeleissä ja se tuo seuralle rahaa pari miljoonaa.

KORIPALLON MM-KISAT

Suomen joukkueessa pelaa NBA-pelaaja Erik Murphy. Murpphyn lakikaan ei auta suomalaisia ainakaan avausvastujaa Yhdysvaltoja vastaan, vaika toivoisi tämän lain olevan nyt jenkkien puolella. Suomen alkulohkossa pelaavat USA, Ukraina, Turkki, Dominikaaninen tasavalta ja Uusi- Seelanti. Neljä parasta menee jatkoon ja oljenkorsi meillä on Dominikaanien ja  Uuden-Seelannin varassa. Suomesta menossa 8000 fania seuraamaan Susijengin koitoksia ja ainakin kotimaisella medialla nämä koripallon MM-kisat näyttävät saavan suuremman huomion kuin lentopallo. Koripalloa pidän toiseksi suurimpana palloilulajina jalkapallon jälkeen ja jos Suomi olisi koripallon- ja lentopallon MM-kisoissa molemmissa kymmenes, niin arvostaisin enemmän koripallon sijoitusta. Kyyti tulee kumminkin olemaan kylmää heti USA:ta vastaan. Loppulukemat 90 – 55, riippuen miten tosissaan jenkit pelaavat ja niilläkin puuttuu kaksi tähtipelaajaa. Kumminkin mielenkiintoinen turnaus, mutta menestymiselle ei kannata ihmeitä odottaa! Suomelle olisi kisoissa hyviä saavutuksia jo maltilliset tappiot!

LENTOPALLON MM-KISAT JA MANUT

Euroopassa pelataan myös toinen arvokisaturnaus. Avausotteluun Puola – Serbia  odotetaan Varsovan ulkoilama-stadionille  kuuttakymmentä tuhatta katsojaa, joka olisi historiallista. Suomen alkulohkossa pelaavat Suomi, Brasilia, Saksa, Kuuba, Etelä-Korea ja Tunisia. Samoin siitä jatkaa neljä joukkuetta. Suomen avausvastustaja Kuuba 1.9.  Suomi ei ole ollut näissä karkeloissa yli kolmeenkymmeneen vuoteen.  Vaikeaa ennustaa jatkomahdollisuuksia. Maat vaikuttaa kovatasoisilta ja vaikeaa on lohkosta jatkoon pääsy. Lentopallohan on kotimaan sarjoissa laajemmalti levinnyt eri paikkakunnille Pielaveden tapaan. Koripallo taas on keskittynyt pääkaupunkiseudulle ja etelelään. Molemmissa lajeissa suomalaisia pelaa ammattilaisena muiden maiden sarjoissa pieni määrä. Molempien lajien kiinnostus on nyt meillä suuri ja TV näyttää paljon pelejä, niihin vielä vaikuttaa suomalaisten jatkoon pääsy. Lentopalloilijoille on ehdotettu lempinimeä. Meillähän on jo leijonia, huuhkajia ja susijengiläisiä. Jossain vilahtanut ”manut”. Välillä jotain muuta kuin eläimiä, vai meneköö manut liikaa politiikkaan. Presidentti Mauno Koivistohan on tunnetusti lentopallon harrastaja ja seuraaja….

PESÄPÄLLON LOPPUPELIT

Nämäkin vielä yhtäaikaa. Taso heittää liian paljon sarjassa. Sotkamo-Hyvinkää pelissä juoksuero valtava, vaikka näillä ns. 2 – 0 voitoilla peli näyttää tasaisemmalta. Vimpeli – Joensuu pelit tasaisempia, mutta ihmeitä pitää tapahtua, jos Sotkamo ja Vimpeli ei olisi miesten loppuotteluissa. Sotkamon ja Hyvinkään avauspelissä vain 1000 katsojaa. Samanlaisia tasoeroja naistenkin puolella. Jotain pitäisi tehdä näille turhille välipeleille, joita on vielä turhan monta. Vähentää niitä ainakin näin suurten tasoerojen vuoksi. Minkäs teet, kun samat puputit ja dählströmit kiertää samoissa seuroissa. Huhua ollut Kohosen lähtemisestä Jymystä ja se jo tasoittaisi tilannetta!

JÄÄKIEKKO

Jääkiekon sarjat on alkanut  CHL:n osalta ja niissä ollut meidänkin joukkueilla tiukkaa pienempien maiden joukkueiden kesken. Osoittaa vaan, että parhaat pelaajamme ovat siirtyneet ulkomaille. Jokerit saattaa saada katsojia, jos menestyy ja Venäjänkin tilanteen sosi rauhoittua. Myös rahalla ja kabineteillä liigaan päässyt Vaasan Sport on uusi tuttavuus. Pieniä tappelun poikasia ollut jo harjoituspeleissä ja sehän se vasta kiinnostaa….

JALKAPALLO

HJK pääsi jalkapallon Eurooppa liigan jatkovaiheeseen ja se tuo seuralle pari milliä rahaa. Suuremmat rahat liikkuu heti enemmän kuin lentopallon ja koripallon MM-kisajoukkueilla. No se tietää vain enemmän jatkossakin HJK:n olevan selvästi ykkösjoukkueemme. Ostoseura seinäjokelainen SJK on pelannut yllättävän hyvin. Liigassa on kumminkin reilua, että sarja pelataan sarjana, eikä kikkailla näillä välipeleillä. Siitäkin huolimatta, että mestaruus saattaa ratketa ennen aikojaan….

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s