Uutisvirta

Yllätysämpärit kävivät kaupaksi Pirkkalassa

Pirkkalan Tokmannin avajaisissa kiemurteli pitkä jono. Jaossa oli perinteiseen tapaan yllätysämpäreitä 1000 kpl. Tuollaista ihmismäärää näkee harvemmin muulloin kuin tilipäivänä ja tulipalossa. Lehden toimittaja oli viime keväänä Ikaalisten Tokmannin avajaisissa tekemässä juttua ja kävi itsekkin hakemassa yllätysämpärin ja olisi käynyt toisenkin mutta loppuivat kesken.

Pirkkalan ämpärien sisällöstä ei ole tietoa, mutta ainakin Ikaalisten ämpärit sisälsivät kodin tarvitsemia perushyödykkeitä. Toimittaja sai silloin ämpärin, jossa oli terveys-siteitä, suklaapatukka, purukumia, sukkahousut ja toisetkin sukkahousut. Ämpärien sisältö varmaan vaihteli, koska kaksi iäkkäämpää naista vaihteli keskenään ämpärien tavaroita. Varsinkin suut kävivät vilkkaina terveys-siteiden kohdalla. Minun mielestäni kumpikaan ei niitä enää tarvinnut. Hyvä, että tällaisia tempauksia vielä järjestetään ja väki saadaan laman aikana liikkeelle.

 

Mustikkasato vaihteleva Hämeenkyrössä

Tämänvuotinen mustikkasato oli Hämeenkyrössä vaihteleva. Jossain oli paljon marjoja ja toisaalla ei yhtään. Lehdelle nimettömänä esiintynyt marjastaja oli joutunut käymään mökkinaapurin maillakin.  Ulkomaalaisia ammattipoimijoita ei juuri nähty. Erään niitä välittävän mukaan ovat tänä vuonna Kainuussa tehneet ison tilin. Vuoden palkka parissa kuukaudessa. Puolukkaa marjastajien mukaan tulee paremmin kuin viime vuonna, varsinkin Kyröskosken ja Viljakkalan kangasmaastoihin.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s