YMMÄRTÄMÄTÖN ERKKI ÄIMISTELEE!

Ministeri Laura Rädyn ns. verottomien osinkojen saamisille on löytynyt puolustajiakin, että ei ne mitään verottomia olisi olleetkaan. Asialla olleet kokoomuslaiset ja muutkin asiantuntijat talouden tutkijoista alkaen!

Laura Rädyn lääkäripalveluja tuottava yhtiö (yhtiöt) on listaamaton osakeyhtiö. Yhtiö on maksannut ensin sen aikaisestaan tuloksesta (voitosta) yhteisö- eli yritysveroa 26 prosenttia, nykyään 20 %. Listaamattomana yhtiönä hän voi nostaa pääomatuloa matalalla prosentilla jos pääoma eli yhtiön varallisuus on parissa miljoonassa. Näin tuskin lienee tässä tapauksessa ollut, eli Räty on voinut maksaa pääomatulostaan progression mukaista veroa ansiotulon mukaan jotain 30:n prosentin luokkaa. Eli verotus ollut yhteensä normaalin hyvän palkan mukaista, puolet!  Tällöin nämä hänen kymmenien tuhansien matalalla verotuksella ja kokonaan ilman verotusta nostetut  verotukselliset etuudet olisivat tuulesta temmattuja!

Miksi hän näin olisi sitten tehnyt. Osakeyhtiön perustamiseen on kustannuksia jo peruspääoman sijoittamisineen ja muita kuluja. Jos hän on näin tyhmiä ratkaisuja tehnyt, että ei ole järjestelyillään itselleen etua saanut, sitä suuremmalla syyllä voidaan epäillä, että onko hänestä valtion asioita hoitamaan, kun ei osaa omiakaan!!!

Tuntuu epätodennäköiseltä, että työjärjestelyjen vuoksi yhtiötä olisi perustanut. Luultavasti kuvitellut siitä taloudellista hyötyäkin saavansa ainakin pitemmällä aikajaksolla. Sitten tuli oma moraalinen tai mualta ohje tämän lopettamiseen tai lainmuutos huononsi tilannetta, että sitä ei kannattanut jatkaa.

Taikasana saattaa piillä näissä holding-yhtiöissä, jollainen hänellä on ollut järjestelyissä. Niistä ei ”ymärtämätön erkki” äimistelemällä tule paljon viisaammaksi! Luultavasti jotain etuja siinä kierrättelemällä on voitu saada, joko näitä verottomia osingoa tai muuta auto- ja puhelin etuuksia! Tuntuu kuitenkin, että verohelpotuksien summa on suurempi, kuin Rädyn väittämät muutama sata euroa. Lopullista summaa ei taida tietää kukaan.. Aika yleisiä lääkäripiireissä nämä yhtiöt näyttää kumminkin olevan, vaikka niidenkin määristä on ristiriitaisia tietoja.

Saman ammatinharjoittamisesta suunnilleen samaan paikkaan pitäisi maksaa mielestäni normaali progressiivinen tulovero, vaikka muka joku yhtiö olisi mukana. Näin maksaa apteekkaritkin. Jotku yksittäiset konsulttifirmat, jotka tekevät erilaisia palveluja eri toimijoille voisi olla vapaampaa verotuksen suhteen!

 

En ymmärrä myöskään:

Näitä budjettien  monimutkaisia kiemuroita. Ensin lapsilisiä leikataan ja sitten verohelpotuksia. Samoin erilaisia verohelpotuksia eläkeläisille. Kuka näistä lapsiperhe tai eläkeläinen hyötyy loppupelissä ja missä ne näkyy kun loppuverotus tulee. Kikkailua minun mielestä. Jos jotain annetaan tai otetaan, niin pelkkiä euroja, eikä mitään prosenttihelpotuksia. Lapsilisiä nostetaan faktasti rahasummilla lapsien ja tulojen porrastusten mukaan. Samoin eläkeläisille ”se” summa lisää. Näkyy ainakin lohdutuksena selvinä numeroina…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s